EnergiWatch

Frankrig og Tyskland vil samarbejde om vedvarende energi

Energiministrene fra de to lande vil blandt andet koordinere deres udrulning af havvind i Nordsøen.

Foto: Siemens

Den franske og tyske energiminister vil udvide de to landes samarbejde om vedvarende energi, og i en fælles erklæring nævnes der eksempler på projekter, som potentielt kan indgå i samarbejdet.

Det skriver branchemediet Recharge News. Ifølge mediet nævnes der i erklæringen, at det blandt andet kunne udmønte sig i et fælles pilotprojekt inden for havvind eller auktionsrunder på tværs af grænserne.

"Frankrig og Tyskland er enige om at arbejde med kravene for at implementere et testprojekt for auktioner på tværs af grænserne inden for vedvarende energi. Derudover vil Frankrig og Tyskland koordinere deres udrulning af havvind i Nordsøen for at forbedre investeringssikkerheden og forudsigeligheden," fremgår det af erklæringen ifølge Recharge News.

Erklæringen, der henvises til, er fortsat et udkast, og det fremgår ikke tydeligt, hvordan samarbejdet mellem de to europæiske lande helt konkret vil komme til at se ud, skriver branchemediet.

Energiministrene skriver også i erklæringen, at begge lande er åbne for, at EDF's atomkraftværk Fessenheim, der ligger i det østlige Frankrig tæt ved den tyske grænse, lukkes "så snart som muligt".

Spådom: Storbritannien kan nå 43 gigawatt havvind i 2050

Investeringer i vindenergi steg i første halvår af 2018

Tysk vindauktion blev ikke fuldtegnet men gav højere pris

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere