EnergiWatch

Tysk mølleleverandør misser ordremål

To nøgleordrer blev forskudt ind i 2018, hvilket betød, at Senvion ikke nåede sit mål for ordreindgangen i 2017.

Foto: EDF

Den tyske vindmølleleverandør Senvion nåede ikke den målsatte ordreindgang i 2017, efter at ordrer blev forskudt ind i 2018.

Det oplyser selskabet ifølge Recharge News.

Senvion nåede at få faste ordrer ind i bogen for 1,78 mia. euro i 2017, hvilket var 36 pct. bedre end i 2016, da tallet var på 1,3 mia. euro.

Selskabets prognose var dog en ordreindgang på 2 mia. euro, og at det glippede skyldes ifølge selskabet, at to nøgleordrer blev forskudt ind i 2018.

"Risikoen for potentielle forsinkelser med at konvertere ordrer (til faste kontrakter, red) er ikke usædvanlig i en projektdrevet forretning som Senvion og blev allerede understreget i vores meddelelse for tredje kvartal," oplyser Senvion.

Væksten i ordreomfanget var primært drevet af nye markeder som Australien og Sydamerika. Desuden hjalp en offshorekontrakt til en værdi af 306 mio. euro godt til fremgangen, idet selskabet ikke modtog havmølleordrer i 2016.

På hjemmemarkedet i Tyskland faldt ordreindgangen imidlertid til 383 mio. euro fra 479 mio. euro.

Senvions aktie falder mandag 3,2 pct. til 10,16 euro efter et fald på 2,8 pct. i fredags.

To tyske vindmølleproducenter henter ordrer

Vestas-rival scorer ordre på knap 100 MW i Argentina 

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs