EnergiWatch

Spådom: Storbritannien kan nå 43 gigawatt havvind i 2050

En ny forudsigelse fra netværksoperatøren National Grid peger på, at Storbritannien i bedste fald i 2050 kan opnå en kapacitet på op mod 43 gigawatt.

Foto: Roar Lindefjeld/Woldcam - Statoil PR

Storbritannien kan i bedste fald nå en kapacitet på op mod 43 gigawatt (GW) havvind i 2050.

Sådan lyder en af forudsigelserne, der er den mest positive af slagsen, fra netværksoperatøren National Grid ifølge branchemediet Recharge News. Det er en markant stigning fra de nuværende 6 GW.

Forudsigelsen bygger på et scenarie, hvor Storbritannien skifter til en stærkt elektrificeret økonomi med lav CO2-udledning, som skal understøttes af vedvarende energikilder, lagring og særlige apparater. Derudover bygger forudsigelsen også på, at der komme øget efterspørgsel fra elbiler.

I alt har National Grid fremsat fire forudsigelser, og i alle scenarier, der tager højde for forskellige økonomiske og politiske forhold, forventer National Grid, at vindkapaciteten i Storbritannien vil vokse - også for landvind, skriver Recharge News.

Storbritannien slog et væld af grønne rekorder i 2017

Storbritannien bekræfter udbud af havvind i 2019

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og andre handels- og produktionsvirksomheder, mens servicevirksomheder og finansielle virksomheder til gengæld kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden i forhandlingerne, skriver Watch Mediers EU-korrespondent, der er dykket ned i den såkaldte hvidbog.

Energikæmpe sender udskældte energibesparelser i nyt udbud

Cerius har gjort status efter forårets møgsag om et udbud af energibesparelser for et trecifret millionbeløb. Nu er man klar til at sende opgaven på markedet igen, og her forklarer netdirektøren, at man har "lyttet opmærksomt" til den tidligere kritik.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere