EnergiWatch

Tysk vindauktion blev ikke fuldtegnet men gav højere pris

Ifølge Bundesnetzagentur steg priserne til 57,3 euro per megawatt time mod 47,3 euro per megawatt time i den seneste auktion afholdt i februar.

Foto: Deepwater Wind

En vindauktion for landvindmøller på 670 megawatt (MW) i Tyskland formåede ikke at få dækket hele kapacitetsbehovet. Blot 604 MW af kapaciteten blev dækket, skriver Recharge News.

Ifølge Bundesnetzagentur, der har afholdt auktionen, steg priserne til gengæld til 57,3 euro per megawatt time mod 47,3 euro per megawatt time i den seneste auktion afholdt i februar, der samtidig blev overtegnet, da man her opnåede en kapacitet på 989 MW mod de 700 MW, der var på auktion.

"Den øgede støtte sammenlignet med sidste auktion burde give byderne flere incitamenter til at byde i fremtidige auktioner," siger formanden for Bundesnetzagentur, Jochen Homann, i en meddelelse.

Ifølge Homann svarer den seneste pris svarer nogenlunde til prisen på 57,1 megawatt per time i den første onshore-akuktion i Tyskland for et år siden.

FTI: Vindmølleproducenter har kæmpe udfordring i stærkt konkurrencepræget marked

Brasilien får næsten 1.000 bud i vindudbud

Europa investerede 380 mia. i vind i 2017

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs