EnergiWatch

Advokat til avis: DONG forsøgte at forplumre Eldrup-sag

Noget tyder på, at DONG forsøgte at forplumre Eldrup-sagen ved at inddrage fire hidtil hemmeligholdte anklagepunkter, lyder det fra advokat.

I sidste uge kom det frem, at DONG ikke alene forsøgte at fælde direktør Anders Eldrup i retten for de "eksorbitante" lønninger, som en række tidligere medarbejdere med bestyrelsesformand Fritz Schurs ord havde modtaget.

Energiselskabet forsøgte også at få voldgiftrettens ord for, at direktøren havde misligholdt sin kontrakt som følge af fire andre punkter; herunder en af selskabets rammeaftaler med Siemens og en påtænkt erhvervelse af Bladt Industries.

Advokat Thomas Torré-Christiansen  vurderer over for Berlingske, at energiselskabets inddragelse af fire øvrige punkter kan skyldes, at DONG frygtede at tabe sagen om lønninger, og at selskabet derfor inddrog en række andre punkter. Retten fandt dog i sin afgørelse, at heller ikke de fire øvrige punkter kunne fælde Anders Eldrup.

"Det er normalt, at de som har en god sag, gerne vil gøre den så simpel som muligt. Hvorimod de, der har en dårlig sag, normalt tager meget andet ind i et forsøg på at hvirvle en masse støv op og forplumre sagen," siger Thomas Torré-Christiansen til Berlingske.

DONG ønsker ikke at kommentere Eldrup-sagen.

DONG tavs om pris for Eldrup-nederlag

Siemens-aftale skulle fælde Eldrup

DONG overvejede opkøb af Bladt

Eldrup dropper ny retssag mod DONG og Schur

Eldrup: ”Nu behøver jeg ikke skamme mig over min karriere”

Derfor skal Eldrup have sine millioner

EL: Ubegribeligt at Corydon freder Schur

DONG betaler tocifret millionbeløb for nederlag

Schur fastholder: Kunne ikke have gjort det anderledes

Afgørelse: DONG var i sin fulde ret til at fyre Eldrup

Corydon bakker op om bestyrelse efter nederlag

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs