EL: Ubegribeligt at Corydon freder Schur

Regeringens støtteparti forstår ikke, at finansministeren ikke fyrer DONG-formand Fritz Schur, efter nederlaget til Anders Eldrup. Pinlig sag for Corydon, siger energiordfører Per Clausen.
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV, NICOLAJ VORRE OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Det vækker hovedrysten i regeringens støtteparti, at finansminister Bjarne Corydon (S) holder hånden over DONG-formand Fritz Schur.

”DONG har håndteret sagen dårligt, og der hviler et tungt ansvar på Fritz Schur,” siger Enhedslistens energiordfører Per Clausen i kølvandet på nyheden om, at forhenværende DONG-topchef Anders Eldrup skal have udbetalt 8,7 mio. kr. fra sin tidligere arbejdsgiver.

Ifølge Per Clausen har partiet flere gange forsøgt at overbevise Bjarne Corydon om, at han som ejer af DONG bør skille sig af med Schur.

”Vi har sagt det tidligere, og dagens nyhed forværrer selvfølgelig situationen. Det gør det bare endnu mere ubegribeligt og pinligt. Men Corydon har valgt at være ligeglad,” siger Per Clausen til EnergiWatch.

Corydon bakker op om bestyrelse efter nederlag

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch
Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Clausen undrer sig i det hele taget over, at den socialdemokratiske finansminister mener, at ”en Venstre-mand som Schur skal have meget lang snor”.

”Det er mærkeligt. På den måde falder alle Schurs meritter tilbage på Corydon,” siger Per Clausen.

Professor: Nederlag får ingen konsekvenser for Schur

Derfor skal Eldrup have sine millioner

Afgørelse: DONG var i sin fulde ret til at fyre Eldrup 

Schur fastholder: Kunne ikke have gjort det anderledes  

Corydon: Det var fejlskøn af Eldrup

Ifølge voldgiftsdommen var det i orden, at Schur og resten af bestyrelsen fyrede Anders Eldrup, men det var ikke i orden at tilbageholde en stor del af hans fratrædelsesgodtgørelses på i alt 14,7 mio. kr. Da DONG tidligere havde udbetalt seks mio. kr. i opsigelsesgodtgørelse, skal det statsejede selskab nu betale 8,7 mio. kr. til Anders Eldrup.

Finansminister Bjarne Corydon tager dommen til efterretning, men fastholder sin støtte til bestyrelsen.

”Jeg hæfter mig ved, at voldgiftsretten finder, at det var et fejlskøn af den daværende direktør, at løn og ansættelsesvilkår for udvalgte nøglemedarbejdere ikke blev forelagt bestyrelsen. Voldgiftsretten finder således, at der var grundlag for, at bestyrelsen havde mistet tilliden til den daværende direktør," siger finansministeren i en mail til EnergiWatch.

Advokat: Eldrup er lykkelig for resultatet

Anders Eldrup vinder voldgiftssag mod DONG  

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også