Eldrup dropper ny retssag mod DONG og Schur

Anders Eldrup vil ikke følge op på krav om erstatning for æreskrænkelse. ”Tid til at komme videre,” siger han.
AF NICOLAJ VORRE

DONG Energy og bestyrelsesformand Fritz Schur undgår at skulle møde selskabets tidligere direktør Anders Eldrup i en retssag om æreskrænkelse.

I går vandt Eldrup en voldgiftssag mod DONG, men i samme sag havde han rejst krav om erstatning på 100.000 kr. for tort (æreskrænkelse, red.) mod DONG for nogle udtalelser, som Fritz Schur havde fremsat om Eldrup.

Men voldgiftsretten konkluderede, at den ikke var kompetent til at tage stilling til kravet, og at Anders Eldrup derfor måtte tage sagen videre til domstolene. Men det ønsker han ikke.

”Jeg kunne nok godt have vundet en eventuel retssag, men sagen om min fyring har kørt i halvandet år, og det er tid til at komme videre. Jeg er fuldt tilfreds med den oprejsning, jeg har fået,” siger Anders Eldrup, der i forbindelse med voldgiftsdommen fik tilkendt sin opsigelsesgodtgørelse på 8,7 mio. kr., som DONG hidtil har tilbageholdt.

Interview: ”Nu behøver jeg ikke skamme mig over min karriere”

EL: Ubegribeligt at Corydon freder Schur 

Markante udtalelser fra Schur

Anders Eldrup blev under stor medieovervågning fyret i DONG Energy 12. marts sidste år, fordi bestyrelsen havde mistet tilliden til ham.

To dage senere skulle bestyrelsesformand Fritz Schur orientere om fyringen på et hasteindkaldt pressemøde på Hotel Hilton, og det var ifølge Eldrup-lejren her, de krænkende ord faldt.

Her fortalte Schur bl.a., at Eldrup var blevet fyret, fordi enkelte medarbejdere under direktøren havde ”helt usædvanlige” lønforhold, som ikke bare var ekstraordinære, men decideret ”eksorbitante”.

”Jeg har aldrig, aldrig, aldrig set noget lignende,” sagde Schur til de rullende kameraer.

Eldrup-lejren fandt de markante udtalelser helt unødvendige, og derfor stillede de kravet mod DONG på 100.000 kr.

”Der blev sagt ting, som var decideret urigtige og æreskrænkende. Vi ville have fokus på, at det pressemøde simpelthen ikke var i orden,” siger Lars Svenning Andersen, som er Anders Eldrups advokat.

Afgørelse: DONG var i sin fulde ret til at fyre Eldrup

Schur fastholder: Kunne ikke have gjort det anderledes

Eldrup vil videre

Lars Svenning Andersen tilføjer, at han og Eldrup var nødt til at rejse det oprindelige krav mod DONG – og ikke Fritz Schur personligt – fordi selskabet var den anden part i voldgiftssagen.

”Det ville være oplagt også at rejse et krav mod Fritz Schur, hvis det skulle prøves ved domstolene. Men nu har Anders Eldrup altså valgt at komme videre,” siger advokaten.

Han oplyser desuden, at størrelsen på den eventuelle erstatning – 100.000 kr. – ville være meget lille i forhold til sagens omkostninger i en retssag ved domstolene.

Du kan se hele afgørelsen i voldgiftssagen mellem Anders Eldrup og DONG Energy ved at trykke på linket her.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs