EnergiWatch

Schur fastholder: Kunne ikke have gjort det anderledes

Selvom DONG skal betale knap ni millioner til Anders Eldrup, fastholder bestyrelsesformand Fritz Schur, at det var rigtigt at tilbageholde pengene.

Foto: Jesper Dall

Selvom DONG Energy og bestyrelsesformand Fritz Schur i dag har lidt et forsmædeligt nederlag til tidligere direktør Anders Eldrup, fastholder formanden, at det var den rigtige beslutning ikke at udbetale pengene med det samme.

Han henviser til, at både advokatfirmaet Norrbom-Vinding og Kammeradvokaten konkluderede, at Anders Eldrup havde misligholdt sin kontrakt og derfor ikke var berettiget til pengene.

”To så klare anbefalinger fra advokater, kan bestyrelsen ikke overhøre - det vil ikke være en rimelig måde at bruge et statsligt selskabs penge på,” siger bestyrelsesformand Fritz Schur i en meddelelse om dommen.

Med til den historie hører dog, at Kammeradvokaten i sin undersøgelse medgiver, at Anders Eldrup misligholdt sin kontrakt, men samtidig understreger, at der ikke var tale om væsentlig misligholdelse.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch
Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs