EnergiWatch

Schur fastholder: Kunne ikke have gjort det anderledes

Selvom DONG skal betale knap ni millioner til Anders Eldrup, fastholder bestyrelsesformand Fritz Schur, at det var rigtigt at tilbageholde pengene.

Foto: Jesper Dall

Selvom DONG Energy og bestyrelsesformand Fritz Schur i dag har lidt et forsmædeligt nederlag til tidligere direktør Anders Eldrup, fastholder formanden, at det var den rigtige beslutning ikke at udbetale pengene med det samme.

Han henviser til, at både advokatfirmaet Norrbom-Vinding og Kammeradvokaten konkluderede, at Anders Eldrup havde misligholdt sin kontrakt og derfor ikke var berettiget til pengene.

”To så klare anbefalinger fra advokater, kan bestyrelsen ikke overhøre - det vil ikke være en rimelig måde at bruge et statsligt selskabs penge på,” siger bestyrelsesformand Fritz Schur i en meddelelse om dommen.

Med til den historie hører dog, at Kammeradvokaten i sin undersøgelse medgiver, at Anders Eldrup misligholdt sin kontrakt, men samtidig understreger, at der ikke var tale om væsentlig misligholdelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs