EnergiWatch

Statkraft må slippe fem mio. euro til Nasdaq-fond

Nu melder det statslige norske Statkraft også ud, hvad det har kostet virksomheden, at den norske storspekulant Einar Aas satsede vildt og påførte sikkerhedsfond på Nasdaq Commodities stort tab.

Foto: /ritzau/Sisse Dupont/

Det statsejede norske energiselskab Statkraft må punge ud med fem mio. euro, ca. 48 mio. norske kroner, for at dække sin andel af det tab, som Nasdaq Commodities har lidt på norske energispekulant Einar Aas.

Det oplyser Statkraft til norske E24.

Tidligere fredag meddelte den finske energigant Fortum, at det vil koste virksomheden 25 mio. euro, ca. 185 mio kr., at den norske energispekulant Einar Aas i denne uge tabte stort på Nasdaq Commodities.

Statkraft og Fortum og flere andre lider tabet, fordi Nasdaq Commodities har været nødsaget til at bruge op mod 100 mio. euro (cirka 745 mio. danske kroner, red.) på at dække tabene og betale Aas' modpart i de finansielle kontrakter. Pengene kommer fra en fond, som er beregnet til at agere stødpude, hvis en handlers tab overstiger de sikkerhedsstillelser, handlerne skal have på bankbogen for at være på børsen. En fond, der nu skal fyldes op af de øvrige aktører.

Her er manden der har udløst choktilstande på det nordiske elbørsmarked

Finsk energigigant taber trecifret millionbeløb på løbsk norsk elhandler

Dramatisk milliardkollaps i elmarkedet rammer danske handlere

Storspekulant i elpriser lider gigantisk tab

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere