EnergiWatch

Statkraft må slippe fem mio. euro til Nasdaq-fond

Nu melder det statslige norske Statkraft også ud, hvad det har kostet virksomheden, at den norske storspekulant Einar Aas satsede vildt og påførte sikkerhedsfond på Nasdaq Commodities stort tab.

Foto: /ritzau/Sisse Dupont/

Det statsejede norske energiselskab Statkraft må punge ud med fem mio. euro, ca. 48 mio. norske kroner, for at dække sin andel af det tab, som Nasdaq Commodities har lidt på norske energispekulant Einar Aas.

Det oplyser Statkraft til norske E24.

Tidligere fredag meddelte den finske energigant Fortum, at det vil koste virksomheden 25 mio. euro, ca. 185 mio kr., at den norske energispekulant Einar Aas i denne uge tabte stort på Nasdaq Commodities.

Statkraft og Fortum og flere andre lider tabet, fordi Nasdaq Commodities har været nødsaget til at bruge op mod 100 mio. euro (cirka 745 mio. danske kroner, red.) på at dække tabene og betale Aas' modpart i de finansielle kontrakter. Pengene kommer fra en fond, som er beregnet til at agere stødpude, hvis en handlers tab overstiger de sikkerhedsstillelser, handlerne skal have på bankbogen for at være på børsen. En fond, der nu skal fyldes op af de øvrige aktører.

Her er manden der har udløst choktilstande på det nordiske elbørsmarked

Finsk energigigant taber trecifret millionbeløb på løbsk norsk elhandler

Dramatisk milliardkollaps i elmarkedet rammer danske handlere

Storspekulant i elpriser lider gigantisk tab

 

Forsiden lige nu

Bunker Holding henter ny CFO fra Maersk

Bunker Holding har fundet efterfølgeren til CFO Jesper Klokker Hansen, der efter 15 år har valgt at stoppe hos bunkerleverandøren. Afløseren er fundet hos Maersk-selskab.

Vestas får ordre i Spanien

Mens flere måneders strejker og protester mod Vestas' nedlukning i León er ved at ebbe ud, får mølleproducenten en ganske sigende ordre i naboprovinsen.

Fibia tager hul på fiberinvestering i Rødby

Fibia åbner op for den milliardstore pose penge, som fiberselskabet i oktober fik af moderselskaberne Seas-Nve og Nrgi. Det sker i Rødby, hvor Lollands borgmester tidligere på måneden opfordrede borgerne til at blive koblet på.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere