EnergiWatch

Dramatisk milliardkollaps i elmarkedet rammer danske handlere

Den norske elspekulant Einar Aas er sandsynligvis personligt konkurs efter at have tabt et væddemål på de nordeuropæiske elpriser. Alle aktører på børsen bliver holdt ansvarlige og skal nu dække et tab på et trecifret millionbeløb.

Foto: Atlas Copco

Det kan blive en særdeles dyr uge for danske og nordiske elhandlere på den nordiske børs Nasdaq, efter den norske elspekulant Einar Aas har tabt astronomiske summer på handler på børsen.

Einar Aas, der gennem 13 års virke som elhandler er blevet en af Norges rigeste mænd, har meddelt, at han sandsynligvis er personligt konkurs, fordi han har lavet et mislykket væddemål og tabt hele sin formue på at spekulere i et spread på de nordiske og tyske forwardpriser. Ifølge en række norske medier løber de samlede tab op i 1,3 mia. norske kroner, hvilket svarer til cirka en mia. danske kroner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs