EnergiWatch

Vestas bekræfter ordre på 130 megawatt i Sverige

Forleden kunne svenske Eoulus Vind fortælle, at selskabet havde sendt en bestilling af sted på 31 vindmøller. Nu bekræfter mølleproducenten ordren, der lyder på 130 MW.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Vestas har vundet en ordre på vindmøller med en samlet kapacitet på 130 megawatt (MW) til et projekt i Sverige.

Aftalen er indgået med svenske Eolus Vind, og den betyder, at Vestas skal levere 22 vindmøller af typen V136-4.2 MW og ni af typen V150-4.2 MW, oplyser Vestas i en meddelelse tirsdag formiddag.

Kontrakten omfatter både levering, installering og idriftsættelse af vindmøllerne, og derudover er en 15-årige serviceaftale i klassen AOM 500, der er den dyreste af Vestas' serviceaftaler, også en del af aftalen.

Leveringen skal efter planen ske i 2020, og vindmøllerne skal opføres som en del af Bäckhammar-projektet, som ligger mellem Kristinehamn og Degerfors i Sverige.

Svenskere bestiller 31 Vestas-vindmøller 

Vestas måske på vej med ordre på 200 MW i Rusland

Vestas udvider aftale med kinesere

 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs