EnergiWatch

Siemens Gamesa-ansatte truer med strejke

Både politikere og fagforeninger i Spanien anklager mølleproducenten for at spille med fordækte kort efter de udmeldte fyringer. Meldingerne fra Danmark er de samme, siger spansk tillidsrepræsentant.

Spanske Siemens Gamesa-ansatte kalder mølleproducenten "løgnere" efter udmeldingen om op mod 6.000 fyinger. | Foto: CCOO

Forhandlingerne mellem Siemens Gamesa og de spanske fagforeninger er brudt sammen. Oven på mølleproducentens udmelding den 6. november om, at op mod 6.000 ansatte afskediges, har forhandlinger pågået i de berørte lande. Men i Spanien har tillidsfolkene forladt bordet i utilfredshed med, hvad de ser som en "krigserklæring" fra en respektløs arbejdsgiver, der lækker oplysninger og bryder loven.

"Der har fra første færd været problemer med de informationer, selskabet har givet os. Da vi satte os ned for at diskutere, fandt vi ud af, at pressen vidste mere end os. Flere gange har medarbejderne fået informationer samtidig med os. Det er imod spansk lov," siger Jesús Fagúndez, tillidsmand hos Siemens Gamesa og den spanske fagforening, CCOO's, repræsentant i Siemens European Committee (SEC).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs