EnergiWatch

Siemens Gamesa fyrer op til 600 i Danmark

Næsten hver tiende medarbejder hos Siemens Gamesa i Danmark risikerer at blive fyret næste år.

(Opdateret kl. 16.02)

Op til 600 ansatte i Siemens Gamesas danske afdeling står til at miste jobbet næste år, hvilket svarer til knap 10 pct. af medarbejderstaben i Danmark.

Det oplyser selskabet til Ritzau Finans.

Vindmølleproducenten varslede i sidste uge, at det ville sige farvel til 6000 ansatte på verdensplan som led i en stor omstrukturering, der skal mindske omkostningerne i et marked præget af stor konkurrence og faldende priser.

Og efterfølgende er det blevet besluttet, at op mod 10 pct. af stillingerne skal nedlægges i Danmark, hvor selskabet mandag har haft forhandlinger med de faglige repræsentanter.

"Antallet af berørte medarbejdere i finansåret 2018 (frem til oktober 2018, red.) blev her sat til op til 600. Det præcise tal, og hvilke afdelinger der bliver berørt hvor meget, vil blive en del af de forhandlinger, der nu går i gang," skriver Siemens Gamesa i en skriftlig kommentar.

Forhandlingerne om det præcise antal afskedigelser kan vare op tre uger. Siemens Gamesa har i øjeblikket 6600 ansatte i Danmark.

Tidligere i år har vindmølleproducenten været gennem flere fyringsrunder i Danmark - som blandt andet har kostet 600 ansatte jobbet på selskabets vingefabrik i Aalborg og 430 på en fabrik i Engesvang nær Silkeborg.

Siemens Gamesa fyrer mere end hver femte ansatte

Siemens tabte penge på vind i forrige kvartal

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere