EnergiWatch

Færøsk olieselskab genoptages i handelen efter lang suspension

Atlantic Petroleum fik den største bøde nogensinde på Fondsbørsen for gentagne regelbrud. Efter weekenden kan Atlantic Petroleums aktier igen handles, men selskabet er stadig under overvågning.

Bestyrelsesformanden i Atlantic Petroleum, Ben Arabo, har haft nok at se til den seneste tid, hvor den danske fondsbørs har straffet det færørske selskab hårdt. Foto: Atlantic Petroleum

Aktierne i det færøske olieselskab Atlantic Petroleum kan atter handles fra på mandag. Det fremgår fredag af en meddelelse.

Genoptagelsen af handlen kommer efter mere end tre måneder, hvor den har været suspenderet på grund af manglende tillid til, at det færøske olieselskab levede op til børsens regler.

"Det er en overordnet vurdering, i forhold til at vi i øjeblikket ikke har tiltro til, at selskabet dels kan oplyse alle de informationer, det skal til markedet, og dels at selskabet ikke kan opfylde reglen om kapacitet til at formidle information til markedet," sagde Jakob Kaule, der er ansvarlig for overvågning hos Nasdaq Copenhagen, den 22. maj til Ritzau Finans.

Atlantic Petroleum er siden blevet idømt den største bøde, der nogensinde er blevet givet på den danske børs. Berlingske Business skrev tidligere på ugen, at bøden var på omkring 1 mio. kr., eller hvad der svarer til omkostningerne ved at være børsnoteret i to år.

Selv om aktierne i Atlantic Petroleum igen kan handles fra mandag, vil selskabet stadig være at finde på observationslisten.

Olieselskabets seneste regnskab viste et negativt resultat før skat på 18,8 mio. kr. mod et minus på 0,7 mio. kr. i samme periode året før.

Da Atlantic senest blev handlet den 22. maj skete det til 7,90 kr. for en aktie. Det var næsten 32 pct. mere end niveauet ved årsskiftet.

 

Atlantic Petroleum idømmes største bøde nogensinde på Fondsbørsen

Statsejet oliegigant vil mangedoble vindkapacitet

Atlantic Petroleum gennemfører låneaftale på op til 5 millioner

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere