EnergiWatch

Atlantic Petroleum gennemfører låneaftale på op til 5 millioner

Olieselskabet Atlantic Petroleum har indgået en låneaftale på op til 5 mio. kr. "Vi ser frem til at løse de kreditorproblemer, der har belastet selskabet i de sidste måneder," lyder det fra direktøren.

Foto: Atlantic petroleum / PR

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum har indgået en låneaftale på op til 5 mio. kr. med en af sine aktionærer.

Det oplyser selskabet tirsdag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

Lånet er et bridgelån – et kortsigtet lån – som vil gøre det muligt for Atlantic Petroleum at finansiere driften, indtil selskabet modtager licensbetalinger fra Orlando-feltet, som Atlantic i sin tid frasolgte. Herefter venter selskabet at skabe en mere "bæredygtig" kapitalstruktur, herunder også en restrukturering af selskabets gæld, oplyser Mark T. Højgaard, adm. direktør i Atlantic Petroleum, i meddelelsen.

"Vi ser frem til at løse de kreditorproblemer, der har belastet selskabet i de sidste måneder og fokusere på en større refinansieringsindsats for at forbedre koncernens økonomiske position," lyder det videre fra direktøren.

I slutningen af juni meddelte selskabet, at man havde indgået en ikke-bindende hensigtsaftale, "Head of Terms", med en af selskabets aktionærer om et bridgelån på netop 5 mio. kr.

Lånet, der blev indgået tirsdag aften, vil tilføre selskabet yderligere kapital til driften, indtil betalinger fra Orlando-feltet, som virksomheden i sin tid frasolgte, modtages, oplyser det færøske olieselskab i meddelelsen.

Atlantic Petroleum indgår hensigtsaftale

Atlantic Petroleum får påtaler og afgift af Nasdaq

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere