Analytiker: Dongs navneændring er at gamble med brandet

Dong Energys brand er så stærkt, at selskabet med sin navneændring til Ørsted spiller højt spil, lyder det fra analytiker, der kalder det for et radikalt skifte.
Foto: Dong Energy
Foto: Dong Energy
AF RITZAU FINANS

Dong Energy gambler med sit stærke brand ved at skifte navn til Ørsted.

Det vurderer Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans.

"Det er lidt en gambling, for man må ikke tage fejl – Dong Energy er et meget, meget stærkt brand i vind- og offshorevindindustrien, hvor de i konkurrenterne og leverandørernes bevidsthed står som en meget skræmmende aktør."

"Jeg går ud fra, at der ligger en nøje overvejelse bag, at man tør ændre sit navn så radikalt og smide det image og meget stærke brand, man har i industrien, væk og starte forfra," siger Morten Imsgard.

Navneændringen skyldes ifølge Dong, at navnet Dong – som står for Dansk Olie og Naturgas – ikke længere er dækkende for, hvad selskabet producerer, efter det har frasolgt upstream olie- og gasproduktionen og nu fokuserer på grøn energi.

"Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvad forkortelsen stod for, og om det så passer med det, man laver, men det ændrer jo ikke ved, at navnet Dong er en del af selskabets dna og historie, så det er et ret radikalt skifte," siger Morten Imsgard.

Det nye navn, som skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling 30. oktober, og som tages i brug på børsen den efterfølgende dag, er en hyldest til videnskabsmanden H.C. Ørsted, der blandt andet opdagede elektromagnetismen.

Den kommende Ørsted-aktie handles ved 11.45-tiden uændret fra fredagens lukkeniveau til en pris på 360,50 kr. på den københavnske børs.

Her er Dongs nye navn.....

Dong får grønt lys til olie- og gassalg

Topchef i Dong havde årelang dobbeltrolle i monopolselskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud