EnergiWatch

Topchef i Dong havde årelang dobbeltrolle i monopolselskab

Danmarks største energiselskab har i mere end to år haft et inhabilt medlem af sit monopolselskabs bestyrelse, idet samme person også har haft en højtstående post i et kommercielt elselskab i koncernen. Dong erkender, at der er tale om en overtrædelse af loven og "en klar fejl," mens en professor kalder sagen "pinlig".

Foto: /ritzau/Joachim Adrian/

De vandtætte skotter, der ifølge loven skal være mellem landets sælgere og distributører af el, har i en årrække ikke været helt så vandtætte for Dong Energy.

Det må landets største energiselskab sande, idet et nu tidligere medlem af bestyrelsen i Dongs net- og monopolselskab Radius i godt to år også har båret kommercielle kasketter i energikoncernen. Dermed har selskabet brudt elforsyningslovens bestemmelser om habilitet samt koncernens eget complianceprogram. Ud over at være koncernregnskabsdirektør og medlem af Radius' øverste organ siden november 2011 blev bestyrelsesmedlemmet i 2014 indsat i bestyrelsen i kraftværksdivisionen Thermal Power, som blandt andet ejer og driver ni kraftværker i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs