EnergiWatch

Her er Dongs nye navn.....

Danmarks største energiselskab skal have nyt navn. Læs her for at se, hvad Dong fremover skal hedde.

Foto: Mathias Ørsborg Johansen

Navnet bliver hverken GoldDong, GoldEnergy, CoryDong eller DoryDong. På de sociale medier cirkulerede en lang række kuriøse og satiriske bud ellers hurtigt, efter Dong Energy i morges offentliggjorde, at de fremover skal hedde noget helt andet.

I stedet bliver navnet:

Ørsted

Det nye navn, der skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling den 30. oktober, er en hyldest til videnskabsmanden H.C. Ørsted. Det nye navn bliver, hvis det godkendes, gældende fra den 6. november.

Ifølge EnergiWatchs' oplysninger har Dong Energy været i gang med forberedelsen af navneskiftet i over to år og har haft undersøgt effekten af over 3000 navne. Man har haft flere internationale bureauer på for at finde på et nyt navn, men er endt med at vælge et navn, der oprindeligt blev foreslået af en medarbejder.

"Vi skal være meget stolte over, hvad vi har opnået under navnet Dong. Men mange forbinder stadig Dong med olie og gas. Vi er nu et selskab, der er dedikeret til grøn energi," lød det fra Henrik Poulsen, da han fremlagde det nye navn.

Det nye navn er ifølge Henrik Poulsen, adm. direktør i det, der snart bliver til Ørsted, langt mere passende for et selskab, der de senere år er skiftet fra at være et klassisk energiselskab med produktion fra såvel kul som olie, til nu at være et grønt energiselskab med hovedaktiviteterne inden for vind og biomasse.

Dong Energys nuværende navn er en sammentrækning af Dansk Olie og Naturgas. Et navn der så at sige har overlevet sig selv, da Dong i maj solgte sin olie- og gasforretning til den britiske kemikoncern Ineos for næsten 9 mia. kr. Selskabet har rødder i Dansk Naturgas, der blev stiftet i 1972 af den danske stat. Året efter blev navnet ændret til Dansk Olie og Naturgas, mens selskabet fra 2002 kom til at hedde Dong.

Navneskiftet bliver en omfattende sag for Ørsted, der ellers siden skabelsen af Dong Energy, som en fusion af en række energiselskaber i 2006, har brugt store ressourcer på at udbrede kendskabet til navnet Dong gennem sponsorater, reklamekampagner og lobbyarbejde.

Nu skal den indsats gentages for at slå navnet Ørsted fast hos såvel kunder, samarbejdspartnere, politikere og investorer.

"Vi har dramatisk sænket vores CO2-udledning, og vi er på vej mod at gøre vores el- og varmeproduktion CO2-neutral. Vi udnytter lokal, vedvarende energikilder til havs, og vi driver lokal jobskabelse i de samfund, vi tjener. I dag kommer 75 procent af vores driftsindtjening fra internationale marked. Vi har fundamentalt skabt en meget bedre og konkurrencedygtig platform for vores selskab. Vi er i dag det mest grønne energiselskab i Europa," fastslår Henrik Poulsen, der ser det nye navn som en naturlig udvikling i rejsen mod et grønt energiselskab.

"Vi vil undersøge nye, grønne energiformer og investere i dem, hvis de skaber værdi for vores aktionærer og understøtter vores strategi. Vi er ikke det selskab i dag, vi var for 10 år siden. Vi er et grønt selskab, og Dong hører til en tid, hvor fossile brændstoffer dominerede. Samtidig må vi bare erkende, at Dong som navn på nogle markeder - ikke mindst engelsktalende - har uheldige betydninger."

Navnet Ørsted er derfor valgt for dels at understøtte den forvandling, dels at være egnet på tværs af markedet. Og ikke mindst være et navn, man kunne sikre sig rettighederne til.

"Vi vil sende et signal om, at vi vil være med til at forandre verden til en grøn verden. Vores nye navn er en hyldest til H.C. Ørsteds nysgerrighed, engagement og interesse for naturen, og vores brand-identitet afspejler den nytænkning og dybe forståelse af naturen, som er afgørende for at kunne skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi," siger Henrik Poulsen. 

 

 

Dong Energy skifter navn

 

Dong får grønt lys til olie- og gassalg 

 

 

 

Mere fra EnergiWatch

DI advarer mod at ændre på aftale om CO2-afgift

Brancheorganisationen er langt fra tilfreds med, at Vismændene nu sår tvivl og skaber usikkerhed om CO2-afgiften på 750 kr. per ton udledt CO2. En højere CO2-afgift vil være ”gift for den grønne omstilling”, lyder advarslen videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs