EnergiWatch

Pensionskassers afkast på havvind falmer

Drømmen om høje afkast på grøn vindenergi lider tilbagegang for flere af pensionskassernes projekter.

Foto: Siemens

Rettelse: Pensiondanmark oplyser til EnergiWatch, at man ikke har haft et underskud på vindmølleparken Nysted, men at man trods et driftmæssigt overskud har nedskrevet på projektet.

Afkastene for en række vindmølleparker, som flere pensionskasser har købt sig ind i hos Dong, er ikke som håbet. Det skriver Inside Business.

Pensiondanmark investerede i 2010 700 mio. kr. i vindmølleparken Nysted. Pensiondanmark måtte dog nedskrive projektet med knap 100 mio. kr. sidste år på grund af forventning om lavere fremtidige elpriser.

"Det hænger sammen med, at perioden, hvor strømproduktionen fra parken kan afsættes til en fast garanteret afregningspris, som forventet udløb i 2016. I takt med at elpriserne er faldet, er forventningen til parkens fremtidige indtjening derfor reduceret, hvilket har forårsaget en nedskrivning af parkens skønnede markedsværdi, som især har påvirket 2016-resultatet," siger Claus Stampe. , investeringsdirektør i PensionDanmark, til Inside Business.

Desuden har Pensiondanmark sammen med PKA oplevet faldende overskud på Anholt Vindmøllepark, ligesom PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pension har fået et samlet underskud på 135 mio. kr. på en investering i den tyske vindmøllepark Gode Wind 2 grundet tekniske problemer.

Siemens Gamesa vinder 97 MW-ordre fra finner i Norge

"Jeg forstår ikke rationalet bag den danske regering"

Siemens Gamesa entrerer nyt marked

Analytiker: Stærkt signal i Vestas-ordre med amerikansk storkunde

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs