EnergiWatch

Tesla gør rent bord i sikkerhedstest

Den populære elbil Tesla S er mere sikker end Peugeot 301 og Renault Megane med fem stjerner i EU sikkerhedstest. Se kollisionstesten her.

Foto: Tesla

Et væld af ros er væltet ned over Tesla for både køreegenskaber og sikkerhed, men hidtil har den avancerede elbil kun været crashtestet i USA. Nu har de europæiske sikkerhedsmyndigheder - Euro Ncap  - teste bilen. Og Tesla kan stadig prale med en sikker bil.

Prøv EnergiWatch gratis

Tesla S opnår de maksimale fem stjerner i testen, og får ros for stor kabinesikkerhed for fører og passagerer. Kun en lille anmærkning om en ikke helt opblæst airbag i passagersiden blev det til - den trækker dog ikke ned i det samlede resultat, da Tesla har lovet at rette op på fejlen i samtlige biler.

Det eneste sikkerhedsudstyr, som Euro Ncap savner til Tesla, er et automatisk nødbremsesystem. Systemet er dog på vej til bilen.

Tesla på vej med rekordsalg

Ud over lanceringen af en række nye Tesla-modeller og udvikling af batteriteknologien, så er amerikanerne nemlig på vej med en hel pakke af automatiske systemer til bilerne. Det kom frem, da man lancerede den nye firehjulstrukne model D i sidste måned.

Tesla lancerer firehjulstrukken fartdjævel med to motorer

Selvom Tesla-grundlæggeren har meldt ud, at det er for tidligt at tale om decideret selvkørende biler, så er den nye 'autopilot' blandt de mest avancerede systemer, og den skal kunne  styre bilen ved hjælp af lyd- og radarteknologi.

Med de fem stjerner kan Tesla prale af at have opnået højere karakterer end ellers populære biler som  Peugeot 301 og Renault Megane.

Det er lidt mere end et år siden, at den amerikanske sikkerhedsmyndighed National Highway Traffic Safety Administration også gav bilen topkarakterer for sikkerheden.

Brandudsalg af brugte Tesla'er

Se en video af Euro Ncap-kollisionstesten herunder:

 

 

 

Tesla: Dansk salg afhænger af afgiftsfritagelse

Tesla udvider i Danmark 

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs