EnergiWatch

Tesla lancerer firehjulstrukken fartdjævel med to motorer

"Den bil er vanvittig. Det er som at lette fra et hangar-skib. Det er sindssygt," siger Tesla-ejeren om den nye Tesla D. Vognen får to motorer og små 700 hestekræfter.

Foto: Tesla

Spændingen er udløst.

For en uge siden satte Tesla-grundlæggenden, Elon Musk, gang i et veritabelt massehysteri blandt alle verdens bilentusiaster ved at annoncere en produktnyhed på twitter, nu er sløret løftet ved et pressemøde i San Francisco for bare få timer siden, og selvom forventingerne hurtigt fulgte med hypen, så ser bilen ikke ud til at skuffe.

Gådefuldt tweet fra Tesla: Ny supervogn på vej?

Tesla D får to motorer, firehjulstræk, længere rækkevidde og en spritny autopilot.

Lynhurtig acceleration

D-modellen er i princippet blot en opgradering af den eksisterende S-model, men som noget nyt anbringer man en ekstra motor ved forakslen, som skal bistå baghjulstrækket med en kraftigere acceleration og en højere topfart.

Elon Musk havde også svært ved at skjule sin entusiasme over D-modellens kapacitetsforøgelse.

"Den her bil er vanvittig. Det er som at lette fra et hangar-skib. Det er sindssygt," forklarede han.

Konstruktionen muliggør firehjulstræk, og det skal ifølge Tesla selv gøre nyheden attraktiv for kunder, som skal køre i snevejr. Tesla har tidligere sagt, at man arbejde på at lancere den SUV-lignende X-model med firehjulstræk, så den nye, kraftigere S'er bliver set som et naturligt skridt på vejen.

Tesla halverer prisen med ny model

Motorpakken i den kraftigste version af den nye model runder 691 hestekræfter. Det giver bilen en topfart på 250 km/t, og på papiret kan bilen klare 0 til 100 på 3,2 sekunder. Det er hurtigere end de fleste Ferrari-modeller på markedet.

Rækkevidde forbedret markant

Fordi D-modellen bygger videre på S'eren er der ikke nyheder i forhold til udseende, men som forgængeren bliver den nye bil lanceret med tre forskellige batteripakker, hvoraf den billigste er prissat til 75.070 dollar, og den dyreste lander på 120.170.

USA vender tilbage til benzinslugere

Ud over ren motorkraft har Tesla også fiflet med en række ekstraudstyr i D-modellen, som blandt andet omfatter sikkerhedssystemer og en udvidet autopilot. Tesla-grundlæggeren sagde i forbindelse med lanceringen, at man endnu ikke tør stole 100 procent på selvkørende biler, men at den nye autopilot vil kunne få føreren sikkert hjem, hvis man falder i søvn bag rettet. I praksis fungerer systemet sådan, at rattet vil låse sig fast og bilen styre væk, hvis føreren er på gal kurs.

Tesla melder sig ind i kampen om selvkørende biler

Samtidig har man formået at øge effektiviteten, og Tesla siger, at den nye model med den kraftigste batteripakke på 85 kWh kan køre 442 km på en enkelt opladning. Den billigere model med et batteri på 60 kWh når op på 362 km.

Da Elon Musk annoncerede den nye model med en enkelt linje tekst på twitter, steg Tesla-aktiens værdi med to milliarder dollar. Om produktnyheden kan holde til hypen, det vil tiden vise.

Tesla D forventes at blive lanceret på det amerikanske marked til december.

 

 

Teslas største fan: Aktien er overvurderet

 

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs