EnergiWatch

Tesla på vej med rekordsalg

Elbil-fans og investorer går en spændende uge i møde, hvor Tesla kommer med kvartalsregnskab. Spørgsmålet er, om amerikanerne kan holde damp nok på kedlerne til at nå sine ambitøse salgsmål for 2014.

Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto

Der kan være flere gode nyheder på vej fra den amerikanske elbilsproducent Tesla, når selskabet onsdag nat dansk tid offentliggør sit regnskab fra tredje kvartal.

Regnskabet er ventet med spænding over det meste af verden efter tre særdeles begivenhedsrige måneder for selskabet. Forud for afsløringen har grundlægger og CEO for Tesla, Elon Musk tweetet, at salget i september måned har slået alle tidligere rekorder på verdensplan.

Prøv EnergiWatch gratis

Han skriver også, at salget på hjemmemarkedet er steget med 65 pct. i forhold til samme kvartal i 2013.

Det er vanskeligt at forestille sig, at den massive medieomtale af producenten gennem de sidste tre måneder har gjort noget dårligt for salget.

Tesla lancerer firehjulstrukken fartdjævel med to motorer

I sidste måned var det lanceringen af den nye model, D, som tog overskrifter. I september gik der rygter om, de tidligere fjender, Tesla og Toyota, havde gang i et større samarbejdsprojekt, og man annoncerede også, at det gik godt med udviklingen af en række køreteknologiske landevindinger. Blandt andet systemer for selvkørende biler.

Mercedes tjener milliarder på Tesla-investering

Måneden før kunne man løfte sløret for placeringen af Teslas længe ventede fabrik for ny batteriteknologi. Det er en nyhed, som selskabet investorer venter sig store ting af.

Tesla udvider i Danmark

Ulig mange andre bilproducenter offentliggør Tesla ikke tal for bilsalget som sådan, men i stedet hvor mange biler man har leveret. Her har målet været 35.000 stk. i år, og her skriver mediet MarketWatch, at forventningerne går på et salg, der kommer til at efterlade et efterslæb på 13.000 vogne i fjerde kvartal. Det er langt mere end samme periode sidste år, og det ligner altså en svær opgave for el-amerikanerne.

Også hos MarketWatch kan man læse, at et konsensusestimat for omsætningen rammer lige under 900 mio dollar, og det vil svare til en stigning på næsten 50 pct. i forhold til Q3 sidste år.

Tiden vil altså vise, om regnskabet bliver så godt, at det kan skubbe til Teslas i forvejen meget høje aktiepris. Blandt andet på grund af mange nyheder fra selskabet i år, så er kursen steget krafigt - hele 61 pct. sidste år, og det er ifølge MarketWatch mindst seks gange så meget som en række andre toneangivende indekser.

Teslas største fan: Aktien er overvurderet

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs