EnergiWatch

Tesla: Dansk salg afhænger af afgiftsfritagelse

Trods stor dansk succes erkender Tesla, at salget af den populære elbil afhænger af afgiftsfritagelsen.

Foto: Tesla

Det danske salg af elbiler stiger, og det er ikke mindst båret af salget af Teslas Model S.

Over 300 styk er der solgt hidtil i år ud af i alt ca. 1000 elbiler i Danmark, men til Børsen fortæller Teslas danske afdeling, at salget i vid udstrækning er afhængig af afgiftsfritagelsen, hvis fremtid er usikker og indgår i årets finanslovsforhandlinger.

"Det er indlysende, at registreringsafgiften vil få konsekvenser på salget, og med en fuld registreringsafgift vil vi ikke sælge særligt mange biler i Danmark," udtaler Esben Pedersen, pressechef hos Tesla Motors i Skandinavien, til avisen.

Til avisen siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen desuden, at han godt kan se elbilbranchens udfordringer og ønske om sikkerhed, men at "ideen med at afgiftsfritage er at løbe et marked i gang," og at det derfor er svært for politikerne at give garantier langt ud i fremtiden.

Clever klar til at lade på hospitaler

Tesla på vej med rekordsalg

Tesla udvider i Danmark

Amerikansk stat forbyder salg af Tesla

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs