EnergiWatch

Tysk energiselskab køber 770 Better Place-ladestandere

Energiselskabet E.On. går ind på det danske marked for elbiler med opkøb af konkursramte Better Places 770 ladestandere.

Foto: Better Place

Energigiganten E.On.'s danske datterselskab har købt konkursramte Better Places 770 ladestandere, der står placeret landet over.

Gennem et tæt samspil mellem beslutningstagere og virksomheder er jeg slet ikke i tvivl om, at vi vil se en stor udvikling inden for elbilområdet i de kommende år

Tore Harritshøj, adm. direktør E.On Danmark

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at E.On "har valgt at købe ladestanderne som en del af en større satsning på grønne transportløsninger i Danmark".

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

”Regeringen har med klimaplanen genbekræftet en langsigtet ambitiøs målsætning for transportområdet. Ganske vist kører der endnu ikke så mange elbiler på de danske veje, men ambitionen er rigtig, og gennem et tæt samspil mellem beslutningstagere og virksomheder er jeg slet ikke i tvivl om, at vi vil se en stor udvikling inden for elbilområdet i de kommende år”, siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.On Danmark, i en pressemeddelelse.

Batteriskifteteknologien som Better Place satsede stort på, har det tyske selskab ikke ønsket at videreføre, og derfor har selskabet ikke købt de 18 batteriskiftestationer.

Prisen for de mange ladestandere er ikke offentliggjort.

Tesla-bil sikreste nogensinde

Tesla starter europæisk offensiv i Norge 

Taxa-chef: Elbiler er "vanvittigt gode" 

Better Place er gået konkurs

Clever overvejer at overtage Better Place

Better Place: Bilmodeller med udskifteligt batteri lader vente på sig 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs