EnergiWatch

EU siger god for Vestas-samarbejde

EU's konkurrencenmyndigheder har nikket ja til den danske vindmølleproducents joint venture med japanske Mitsubishi.

Foto: Lars Krabbe

Endnu en hurdle er klaret for Vestas i bestræbelserne på at indlede det vigtige partnerskab med det japanske industrikonglomorat Mitsubishi.

Det sker efter, at EU i dag har godkendt planerne for det joint venture-samarbejde, som de to selskaber lancerede i efteråret, og som skal gøre Vestas-Mitsubishi førende inden for havvindmøller.

Se video af Vestas' kæmpemølle

Ifølge EU er der kun minimale overlap mellem de to selskabers aktiviteter, hvilket gør det muligt for konkurrencemyndighederne at sige god for samarbejdet.

Aftalen forener Vestas’ og Mitsubishis nuværende kompetencer inden for offshore vindmøller. Det sker ved, at Vestas overfører udviklingen af V164-8.0 MW-møllen, V112 offshore ordrebeholdningen, de nuværende offshore servicekontrakter og omkring 300 medarbejdere til samarbejdet.

Nyt havmøllepar truer ikke Vestas og Mitsubishi

Har øget troen på Vestas

Det dansk-japanske partnerskab får hovedkvarter i Aarhus, hvor design, videreudvikling, indkøb, produktion, marketing, salg og service af offshoremøllerne kommer til at ligge.

Vestas' hidtidige Kina-chef Jens Tommerup er direktør, mens Mitsibushi Heavys topchef Masafumi Wani og øverste Vestas-direktør Anders Runevad tager sig af formand- og næstformandsposterne.

Nyheden om aftalen landede i slutningen af september sidste år, og troen på Vestas, som har været igennem en turbulent periode, er øget markant siden.

Nu tror kunderne på Vestas' offshoreevner

Den meget omtalte V164-mølle, som netop er begyndt at snurre og producere strøm i Nordjylland, har ifølge Vestas tiltrukket stor interesse for kunder, men den første ordre venter stadig på sig.

Japanske milliarder kan være på vej til Vestas

Japansk offshore-støtte undervejs

Se video af Vestas' kæmpemølle

Japansk regering bag Vestas-MHI aftale

Her er chefen for Vestas-Mitsubishi samarbejdet

Vestas afviser kontroltab ved ny aftale

Det betyder Mitsubishi-aftalen for Vestas' finanser

"Vestas kommer ikke til at overhale Siemens"

Vestas' nye offshorechef: Dét er min opgave

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs