Nyt vindpartnerskab: DONG's resterende vind-småtterier uinteressante

De få vindprojekter, DONG har tilbage på land, er uinteressante for SE Blue Renewables. Selskabet vil kontrollere sine projekter, lyder det efter købet af 272 danske-DONG.møller.
Foto: Nordex
Foto: Nordex

SE Blue Renewables har erhvervet alt det DONG-fedt, der var nok kalorier i for selskabet.

For selvom der er ambitioner om flere vindmølle-investeringer, er der ingen planer om at købe DONG's resterende landvindmøller.

DONG ejer 33 pct. af en 23 MW stor vindmøllepark i Norge samt 9 MW i Frankrig. Desuden har DONG retten til opførelses af 1 GW vind i Norge.

Men PFA’s direktør for kapitalforvaltning, Jesper Langmack, afviser, at det skulle være interessante opkøb for det nye joint-venture, SE Blue Renewables.

Partnerskabet mellem energiselskabet SE og pensionsselskaet PFA vil kontrollere sine investeringer, og i den forbindelse er DONGs sidste projekter uinteressante, lyder det.

“Det er ikke minoritetsposter, vi kigger efter. Det er kontrol. Frankrig er uden for fokusområdet. Generelt er risikoen for, at subsidierne forsvinder i Frankrig, for stor,” siger Jesper Langmack.

SE Blue Renewables kom til verden i går, hvor selskabet annoncerede, at man har købt DONG's samlede vindforretning på land i Danmark. Det drejer sig om 272 vindmøller med en effekt på knap 196 MW - og et prisskilt på 760 mio. kr.

Fremadrettet har partnerskabet planer om at investere op til fem mia. kr. i landvindmøller. Ambitionen er at blive markedsleder i Danmark for derefter at udvide forretningen i udlandet.

Uønsket DONG-barn kickstarter nyt vindmølle-eventyr 

Nyt vindmølle joint-venture vil investere 4-5 mia. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også