SE og PFA i nyt vind-fællesskab: Vil være markedsleder

Det nystiftede SE Blue Renewables, som SE og PFA står bag, vil være markedsleder på landvindmølller. Sådan lyder det efter, at selskabet har opkøbt DONG's samlede vindmølle-forretning på land.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

SE og PFA har slået vindmølle-pjalterne sammen.

I et nyt joint venture, kaldet SE Blue Renewables, har energi- og pensionsselskabet begået deres første opkøb: De to selskaber har i fællesskab opkøbt DONG’s samlede vindmølle-forretning til lands.

DONG sælger vindmøller til SE og PFA 

Målet er, at SE Blue Renewables skal sidde tungt på markedet for landvindmøller i ikke alene Danmark. Med købet af omkring 200 MW vindmøllekapacitet af DONG er det eventyr skudt i gang.

”Vi vil være markedsleder på landvindmøller i Danmark og også i udvalgte nabolande. Med købet af et så stort antal møller er vi rigtig godt på vej. Købet giver os mulighed for at producere vindstrøm med forholdsvis lave og stabile omkostninger. Det er en god investering, som også vil komme Danmarks grønne omstilling til gavn,” siger Ole Fruekilde Madsen, koncerndirektør i SE Energi & Klima og bestyrelsesformand for det nystiftede SE Blue Renewables, i en pressemeddelelse.

”Vi vil være den operatør i Danmark, der har flest møller på land og som producerer mest vindstrøm. Ser vi lidt længere frem, er der rigtig gode muligheder for, at vi med vores stærke erfaringer og kompetencer her fra Danmark kan bruge den position til også at blive markedsledere i udvalgte lande omkring os. Lande, hvor man ikke har de samme traditioner for vindenergi, og hvor der dermed også er et uudnyttet marked,” forklarer Ole Fruekilde Madsen.

Milliardstore DONG-frasalg snublende nær 

SE og PFA kommer til at eje hver 50 pct. af det nystiftede joint venture, SE Blue Renewables.

Ole Fruekilde Madsen fra SE bliver bestyrelsesformand for selskabet, mens direktør i PFA Kapitalforvaltning, Jesper Langmack, bliver næstformand. Han fortæller, at PFA har vurderet flere vindenergiprojekter gennem længere tid.

”Da vi så denne mulighed, valgte vi at slå til. Der er nemlig tale om en ny form for aktivt ejerskab på landvind-området i Danmark, som ikke er set før. Vi forventer et attraktivt afkast i forhold til den lave risiko. Vi kender præcist møllernes ydeevne, da alle 272 møller snurrer rundt i dag, og vi kender derfor deres produktionsmønstre,” siger Jesper Langmack.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter