EnergiWatch

Cloudberry henter 788 millioner til norsk og svensk vind

Det norske selskab har gennemført kapitaludvidelse med investeringer i nordisk vind som mål.

Foto: Cloudberry Clean Energy

Norske Cloudberry har gennemført sin mission om at hente yderligere kapital til at komme nærmere flere vindprojekter på svensk og norsk jord. Det skriver Europower.

Selskabet har hentet 1.075 mio. norske kroner, der svarer til 788,9 mio. danske kroner. En stor del af de penge skal gå til opførelse af to vindmølleparker i Hån i Årjäng i andet kvartal i år i med håb om en strømeksportaftale til Norge.

Parken har en kapacitet på ca. 21 MW. Projektet er planlagt til at starte i 2022.

Derudover vil selskabet begynde anlægsarbejdet på Duvhällen vindmøllepark i Eskilstuna i 2022, der skal have ti vindmøller med i alt 60 MW, og produktionen forventes at starte i 2023.

I de to parker vil Cloudberry investere 470 mio. NOK.

Dertil pønser selskabet også på at bruge nogle af pengene på opkøb og fusioner. Hvilke kommer Cloudberry dog ikke nærmere ind på.

Cloudberry vil hente penge til svensk vind

Cloudberry henter ny direktør i Norwea

Cloudberry køber op i norsk vandenergi

Cloudberry henter 350 millioner

Nordmænd tættere på kystnær havpark

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs