EnergiWatch

Nordmænd tættere på kystnær havpark

På vejen mod sin ambition om at udvikle 2,5 GW havvind i Sverige skaffer Cloudberry investor til kystnær havmøllepark i Sverige.

Sidste år indviede Cloudberry sin største park til dato, Marker, på 56 MW. | Foto: Cloudberry Clean Energy

I september annoncerede Cloudberry Clean Energy storstilede planer. Om end historisk mest at have gjort sig i små vand- og vindanlæg erklærede den norske projektudvikler sin ambition om at dyrke 2,5 GW svensk havvind. Det skete sammenfaldende med købet af Scanvind2, holdingselskabet bag den kystnære park Rewind Vänern i Sveriges største sø.

Nu tages så næste skridt. Cloudberry har således indgået en aftale med det britiske investeringsselskab Downing LLP om opførelse og ejerskab af Vänern-projektet, der skal være på 100 MW fordelt på 16 møller. Med aftalen overtager investorerne 80 pct. af ejerskabet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs