EnergiWatch

Cloudberry henter 350 millioner

Gennem private investorer har den norske udvikler hentet 500 millioner NOK til blandt andet at realisere kortvarige vækstmål.

Vänern havmøllepark ud for Karlstad. | Foto: PR / Karlstad Kommune

Det seneste års tid har den norske udvikler Cloudberry Clean Energy oppet sine ambitioner inden for vedvarende energi, og med en kapitalindsprøjtning på 500 mio. NOK, svarende til 350 mio. DKK, skal Cloudberry nu komme tættere på de kortvarige mål.

Cloudberry har til hensigt at bruge nettoprovenuet til at realisere virksomhedens kortvarige vækstmuligheder, og til generelle virksomhedsformål.

Vækstmulighederne inkluderer en erhvervelse af op til 33,4 pct. af aktierne i Odal Vindkraftverk AS samt overtagelse af fem vandenergiaktiver, der dog vil kræve aktiefinansiering.

Derudover annonceret energiudvikleren i september, at man havde opkøbt udvikleren Scanvind2, som står bag udvidelsen af havmølleparken Rewind Vänern på 100 MW med den ambition, at der i fremtiden vil komme til at stå virksomhedens egne møller i parken i Vänern i Sverige.

Cloudberry rykker sig atlså tættere på ambitionen om at opføre 2,5 GW havvind i Sverige, hvor der endnu ikke er mere end 200 MW i drift. Cloudberry har tidligere mest gjort sig i små vand- og vindanlæg, men de seneste måneder er der altså skruet gevaldigt op for ambitionerne.

Projektet i Vänern kom et skridt videre på rejsen, da Cloudberry i november indgik en aftale med det britiske investeringsselskab Downing LLP om opførelse og ejerskab af Vänern-projektet. Her blev det annonceret, at der skal være på 100 MW fordelt på 16 møller, mens investorerne overtog 80 pct. af ejerskabet. Parken skal efter planen i drift i 2023/24.

Norsk udvikler opkøber svensk søvind

Nordmænd tættere på kystnær havpark

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs