EnergiWatch

Cloudberry vil hente penge til svensk vind

Det norske selskab vil børsnoteres på hovedindekset på Oslo Børs, mens der skal sættes mere fart under de nordiske ambitioner med ny kapital.

Foto: Cloudberry Clean Energy

Det norske energiselskab Cloudberry er nu klar til at tage et skridt højere op på børsen. Dermed vil selskabet nu rykke fra Euronext Growth Oslo til hovedlisten Oslø Børs og hente penge til svensk vind. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"I de seneste 15 måneder har vi sikret os aktiver i produktion og under konstruktion på mere end 100 MW. Vores aktiver med byggetilladelser er af samme størrelse, og vores hovedprioritet er at levere på alle disse projekter med succes," siger adm. direktør Anders Lenborg.

Han understreger dertil, at selskabet stadig har planer om at udvide porteføljerne inden for både vand- og vindenergi i den kommende tid.

Ud over planerne om den nye notering overvejer virksomheden at rejse ny kapital til at finansiere udvikling i svensk vindenergi. Det drejer sig bl.a. om to vindparker på svensk jord.

Virksomheden håber at kunne træffe en endelig beslutning om at investere i Hån vindmøllepark i Årjäng i andet kvartal i år i med håb om en strømeksportaftale til Norge. Parken har en kapacitet på ca. 21 MW. Projektet har et budget på 300 millioner NOK og er planlagt til at starte i 2022.

Derudover vil selskabet begynde anlægsarbejdet på Duvhällen vindmøllepark i Eskilstuna i 2022, der skal have ti vindmøller med i alt 60 MW, og produktionen forventes at starte i 2023. Projektkapitalen er fastsat til 620 millioner NOK.

Cloudberry henter ny direktør i Norwea

Cloudberry køber op i norsk vandenergi

Norsk udvikler opkøber svensk søvind

Nordmænd tættere på kystnær havpark

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs