EnergiWatch

Cloudberry køber op i norsk vandenergi

Onsdag morgen meddelte Cloudberry Clean Energy, at selskabet har underskrevet en aftale om at købe vandkraftværkert Ramsliåna Kraft.

Foto: Cloudberry Clean Energy

Cloudberry udvider med mere vandenergi. Det norske energiselskab har som led i sin strategi valgt at indgå en købsaftale om vandkraftværket Ramsliåna Kraft, der har en forventet årlig produktion på 6 GWh. Det oplyser Cloudberry i en børsmeddelelse.

Anlægget er under opførelse og forventes at starte produktionen i fjerde kvartal i år. Derudover har Cloudberry indgået en optionskontrakt om at købe Lona Kraft. Det er et firma, der vil ansøge om en udvidet licens til at opføre et nyt vandkraftværk ved samme flod som Ramsliåna.

Cloudberry ser en øget værdi med lagerkapacitet og året rundt vandstrøm, især om vinteren, når elpriserne normalt er højere.

"Cloudberry fortsætter sin vækstrejse i den nordiske vind- og vandkraftmarkedet ved at tilføje disse kvalitets vandkraftaktiver i det sydlige Norge. Vi er meget glæder os over at udvide vores portefølje af aktiver, der har opbevaring og mulighed for at regulere produktionen," siger Anders Lenborg, administrerende direktør for Cloudberry.

Nordmænd tættere på kystnær havpark

Norsk udvikler opkøber svensk søvind

Cloudberry henter 350 millioner

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs