EnergiWatch

Svensk solkraft stormer mod 1 TWh

Installationen af solceller stiger voldsomt i Sverige, der ifølge Energimyndigheten kan runde milepælen på 1 TWh i 2021.

Foto: Finn Frandsen

Solceller er for alvor ved at brænde sig fast i Sverige, hvor der de seneste år er kommet seriøs volumen til.

Ifølge en ny rapport om udbygningen af solceller fra Energimyndigheten var der i 2016 140 MW, hvilket frem mod 2018 steg til 440 MW. Energimyndigheten forventer, at den vækst blot accelerer og når op på 690 MW i 2019 og ved udgangen af 2021 når op på 1.660.

Det skriver Montelnews.

Energimyndigheten beskriver en lignende vækst inden for produktion, hvor man forventer en stigning fra 278 GWh sidste år til 484 GWh i år. Det tal vil ifølge Energimyndigheten passere milepælen 1 TWh i 2021 for mod udgangen at ende på 1,22 TWh.

"Øgende interesse hos offentligheden og energiselskaber, faldende modulpriser og mere simple regelsæt vil føre til at udbygningen af solenergi fortsat vil vokse. Et øget politisk fokus og øget bevidsthed om miljøet er ligeledes to medvirkende faktorer til den hurtige udvikling," siger analytiker hos Energimyndigheten, Jeffrey Berard, i en pressemeddelelse.

Båret af private

Hvor Danmark med en række indgreb har gjort det mindre attraktivt for private at erhverve solceller, bæres udviklingen i Sverige i høj grad af private hjem.

Retssag mod ministerium om solceller starter foran et bagtæppe af kaos

Ifølge Energimyndigheten er 80 pct. af anlæggene mindre end 20 kW, og 46 pct. af den samlede installerede effekt findes i de mindre anlæg. Det noteres dog, at man forventer de tal vil falde frem mod 2021.

Udvikler ser støttehalvering som "retroaktivt indgreb light"

Regeringen skærer 339 millioner af VE-udbud 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs