Hydrogenisk vil lægge drop på brinttørstende bilister

Siden dansk-norske Nels tankstation for brint eksploderede ved en Uno-X i Sandvika den 10. juni, har det ikke være muligt for norske bilister at tanke brint.
Foto: PR / Hydrogenisk
Foto: PR / Hydrogenisk

Der har været brinttørke i Norge siden 10. juni, hvor Nels station i Sandvika eksploderede. Nu håber selskabet Hydrogenisk på, at de som de første snart kan åbne en station i Høvik i Bærum kommune.

Det skriver E24.no.

Den daglige leder af Hydrogenisk, Ulf Hafseld, siger til E24, at stationen er fuldt ud operationel, men at der stadig mangler en lille smule, før myndighederne er tilfredse. Hydrogenisk argumenterer blandt andet for, at det specifikke design på stationen i Høvik er 10 år gammelt og har været driftsikkert i hele sin levetid.

Stationen i Sandvika havde et særligt design, hvor brinten både blev produceret og kunne påfyldes. Nels egen undersøgelse påviste, at der var tale om en monteringsfejl, der førte til en spontan selvantændelse af stationen.

Gammelt design

På trods af at Hydrogenisks station er af et andet design, meddeler Direktoratet for samfunnssikerhet og beredskap, at al dokumentation er på plads, før der åbner så meget som én brintstation igen i Norge. Ifølge Ulf Hafseld haster det, da det ikke har været muligt for norske bilister at tanke brint siden 10. juni.

"Der er desværre brinttørke, så vi sidder brintfast alle sammen. Desværre er alt lukket. Jeg får massevis af henvendelser fra brinttørstige bilister hver eneste dag. Der er virkelig mange, som venter," siger Ulf Hafseld.

Han meddeler desuden, at de tørste bilister godt kan regne med at punge ud, når det er muligt at tanke brint igen. Før ulykken i Sandvika, kostede et kilo brint 90 kroner (68 danske kroner), hvilket svarer til en benzinpris på 13,5 kroner (10,2 danske kroner) literen. Den pris vil nu stige til 100 kroner kiloet (75 danske kroner), hvilket svarer til 16 kroner (12 danske kroner) for en liter benzin.

Pulje på 7,5 mio. skal kickstarte grøn omstilling i landdistrikter

ABG sænker Vestas-kursmål - ser stadig 50 procent potentiale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Thomas Borberg

"Told på kinesiske vindmøller er en mulighed"

Læs også