EnergiWatch

Suzlon stiger på rygtet gældsplan: Har angiveligt opbakning fra Vestas

Den indiske mølleproducents kreditorer skulle være blevet præsenteret for en plan, som omfatter delvis tilbagebetaling af deres tilgodehavender. Planen har angiveligt opbakning fra Vestas.

Foto: Danish Siddiqui / Reuters / Ritzau Scanpix

Aktien i den gældsplagede indiske vindmølleproducent Suzlon Energy, som danske Vestas ifølge tidligere medieforlydender skulle have ytret ønske om at investere i, stiger fredag 10 pct.

Det sker, efter at selskabets kreditorer skulle være blevet præsenteret for en plan, som omfatter delvis tilbagebetaling af deres tilgodehavender.

Planen har angiveligt opbakning fra Vestas, skriver Bloomberg News med henvisning til en unavngiven kilde.

Løsningen af Suzlons gældsudfordringer skulle blandt andet indbefatte, at kreditorer anført af State Bank of India må acceptere en nedskrivning af deres tilgodehavender på op mod 44 pct., hvis planen accepteres.

Tidligere på ugen var det fremme, at Suzlons kreditorer skulle mødes for at diskutere et tilbud fra Vestas, som angiveligt var den eneste tilbageværende interesserede byder, efter at canadiske Brookfield Asset Management skulle have trukket sig ud af kampen.

Vestas har tidligere i forløbet meddelt, at selskabets strategi er baseret er på organisk vækst, inden der blev henvist til Suzlon "for mere klarhed over deres situation."

Stort set samme melding lød fra Vestas onsdag, da der blev skrevet om, at kreditorerne skulle drøfte et bud fra selskabet:

"Vestas’ strategi er baseret på organisk vækst, men som vi har sagt før i forbindelse med denne form for spekulation, betyder vores markedsledende position, at vi er interesserede i opkøbsmuligheder, der passer med vores strategi og kan accelerere vores vækst."

"Vi ønsker ikke at kommentere yderligere på nuværende tidspunkt, men overholder selvsagt gældende børsregler," skrev kommunikationschef Anders Riis i en mail til Ritzau Finans.

Vestas meldes atter i spil til Suzlon-køb

Suzlon stiger efter nye skriverier om canadisk interesse

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere