EnergiWatch

GE sikrer sig spansk ordre

Valencias første vindmøllepark i otte år bliver en realitet.

Foto: Elecnor

Den er fin, siger Enerfin til GE, hvilket frigiver endorfiner hos mølleproducentens direktør for landvind, Peter Wells. Amerikanerne har således med en ordre til vindparken Cofrentes på 50 MW sikret sig en ny kunde.

"Vi er meget begejstrede over at skulle arbejde med Enerfin på vores første projekt sammen og at gøre det på et projekt, der understreger vores engagement i det spanske vindmarked, mens vi tilbyder det fulde spektre af de lokale evner, ekspertiser og unikke løsninger, vi har i Spanien," siger direktøren i en meddelelse.

Brudt ned i mere konkrete termer betyder det, at selve nacellerne produceres i Tyskland. Til gengæld skal vingerne til parkens 13 møller af typen 3.8-137 bygges på den GE-ejede vingeproducent LM Wind Powers spanske anlæg, mens ordrens 25-årige servicevedhæng skal udmøntes fra amerikanernes servicecenter i Noblejas mens driften skal overvåges fra det nye fjernoperationscenter i Barcelona.

Projektet, der fordrer en samlet investering på 53 mio. euro (349 mio. kr.) er ikke blot det første samarbejde mellem de to parter. Når møllerne efter planen sættes i drift til næste marts, vil det samtidig være den første vindmøllepark i Valencia-regionen i de seneste otte år. Frem for ud til det Baleariske Hav har de fleste nyere projekter været ved landets nordlige kyst mod Biscayen.

GE annoncerer ti spanske ordrer

Spanien sprænger rammen med udbud på 5GW

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere