EnergiWatch

GE annoncerer første ordre på stormølle

Der er en "betragtelig bølge" af ordrer på vej til den nye 5MW-platform i ikke bare Tyskland men også en række øvrige europæiske markeder, fastslår den amerikanske producent.

Foto: GE

Den amerikanske cypres er officielt sprunget i flor. Med en ordre på tre møller til den bayerske vindmøllepark Elfershausen annoncerer GE således sin første ordre på Cypress-platformen. Møllerne, der har en effekt på 4,8 MW og en rotordiameter op 158, giver ligeledes kommerciel debut til LM Wind Powers 73,5 meter lange, todelte vinger, når de efter planen går i drift ved årets udgang.

Projeket med de første Cypress-møller blev godkendt sidste september. Umiddelbart er der ikke andre tyske projekter, med plan- og miljøtilladelser på plads, der står til at anvende amerikanernes seneste platform. Men det er nært forestående, fastslår GE's europæiske direktør for landvind, Peter Wells.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs