Athenas vindproduktion i Spanien og Italien skuffede i marts

Projektudvikleren Athena Investments havde bedre held med sol end vind i sidste måned.
Foto: Carlos Barria
Foto: Carlos Barria
AF RITZAU FINANS

Ugunstige vindforhold i Spanien og Italien resulterede i en lavere vindproduktion i marts end forventet hos Athena Investments, der driver projekter inden for bæredygtig energi.

Omvendt producerede solanlæggene mere energi end forventet i samme periode, men det var ikke nok til at opveje den faldende vindproduktion, fremgår det af en månedsopdatering fra selskabet mandag.

I marts 2019 var den samlede vindproduktion 8 pct. under forventningerne. Grundet ugunstige vindforhold var produktionen lavere end forventet i Spanien og Italien, skriver Athena, der omvendt også fremhæver, at den samlede produktion fra solanlæggene blev trukket op af gode forhold i Italien, og samlet set var den del af produktionen 13 pct. højere end forventet.

Nettoproduktionen faldt 25 pct. sammenlignet med i marts sidste år, når man fraregner de polske vindmøller, som selskabet har solgt fra. I marts endte vindproduktionen på 27,53 megawatt-timer, og det er et fald fra 39,36 megawatt-timer i marts 2018. Omvendt voksede produktionen af solenergi til 5,45 megawatt-timer fra 4,33 megawatt-timer i samme periode.

Vind kommer til at koste GE milliarder i 2019

Athenas produktion af både sol og vind var bedre end ventet i januar 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også