EnergiWatch

Sveriges vindproduktion står til fordobling frem mod 2022

Alene i år forventes der at blive installeret langt over to gigawatt ny vind i Sverige. Det er noget skidt, hvis ikke det svenske støttesystem hurtigt lukkes ned, mener vindindustriens brancheorganisation.

Sveriges produktion fra vindkraft faldt med knap 7 pct. til 16,4 TWh i 2018. Men om noget må det karakteriseres som værende et udtryk for stilhed før stormen. Det gælder i bogstavelig forstand al den stund, at vindforholdene sidste år var lavere end i et normalår. Men det gælder især med udsigten til en udbygning på næsten 3,4 GW over de kommende tre år. Alene i år ventes installation af 2.242 MW.

Opførelsen af de mange, altovervejende langvingede nye møller vil få den svenske vindproduktion til at vokse til det dobbelte – omkring 35 TWh – i 2022. Det vurderer Svensk Vindenergi i en ny prognose.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs