EnergiWatch

Siemens-chef forudser konkurrenters kollaps

I det darwinistiske vindmarked vil kun de stærkeste mølleproducenter overleve, fastslår Siemens' ansvarlige for mølleproducenten. Han bakkes op af de seneste tal og analyse, der forudser stor konsolidering blandt de fem største i de kommende år.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Matthias Schrader/

Siemens Gamesa har langt fra haft nogen lydefri flyvefærd siden fusionen i 2017. De to mølleproducenters sammenlægning var sammenfaldende med udbudsregimets indledende panikøvelser på priserne, og først i de seneste måneder synes såvel uroen i aktionærkredsen som udviklingen i forretningen at gå rette vej efter det første års ilddåb. Sidste år steg ordreindtaget eksempelvis med 37 pct. til 9,1 GW.

Dette kan til dels tilskrives et generelt voksende vindmarked, der har afspejlet sig i langt de fleste mølleproducenters seneste ordrebøger. Men størstedelen af den fremgang havner hos de i forvejen største aktører.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs