EnergiWatch

Storbank ser Siemens Gamesa fastholde tronen på havmøllemarkedet

Den spansk-tyske vindmølleproducent vil fortsat være i front på havmøllemarkedet, vurderer banken HSBC.

Foto: PR Siemens Gamesa

Siemens Gamesa er markedsleder på havmøllemarkedet foran blandt andre MHI Vestas, og sådan ser det ud til at blive ved med at være de kommende år.

Det vurderer storbanken HSBC, som blandt andet på baggrund af forventninger om til kraftig vækst i Siemens Gamesas leverancer af havmøller hæver anbefalingen af aktien til "køb" fra tidligere "hold".

"Vi estimerer, at Siemens Gamesas offshore-leverancer vil stige med 45 pct. på årsbasis i 2019 til 2,5 gigawatt, og selskabet har rigeligt med sigtbarhed til at blive på disse niveauer over de næste tre år."

"Med en 10 megawatt-version af sin meget succesfulde 8 megawatt-mølle lanceret og klar til markedet i 2022 vurderer vi, at Siemens Gamesa vil fastholde positionen som markedsleder på havmøllemarkedet," skriver HSCB i et analysenotat.

Banken mener også, at Siemens Gamesas licensaftale på det kinesiske marked er en "underværdsat" markedsfordel i det stærkt voksende kinesiske offshore-vindmøllemarked.

Med udsigten til de stigende leverancer af havmøller, ventes den del af selskabets forretning i år at udgøre 35 pct. af selskabets samlede salg.

På landmøller viste Siemens Gamesas regnskab tidligere på ugen en prisstabilisering, og HSBC har øget prisforudsætningerne for leverancer af landmøller i 2019, 2020 og 2021, hvilket giver et løft i estimaterne for driftsindtjeningen, EBIT, de pågældende år på henholdsvis 2, 2 og 5 pct.

HSBC vurderer, at selskabet med sin strategiske styrke i Emerging Markets-lande står godt positioneret til at vinde markedsdele på landmøllemarkedet, og selskabets selektive investeringer i USA gør samtidig, at det er godt rustet til at kunne afbøde risici for en markedsnedgang i USA efter 2020.

Kursmålet for Siemens Gamesas aktie har HSBC justeret op til 15,2 euro fra tidligere 14,3 euro. Fredag ved 12-tiden ligger aktien på børsen i Madrid 3,8 pct. højere i 12,855 euro.

Siemens Gamesa skuffer på indtjening 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs