EnergiWatch

Forskere vil putte sol- og vindenergi på dåse

De vedvarende energiformers lagringsproblem kan måske løses med et nyt design fra MIT. Forskerne bag vil blande en velkendt teknologi med hvidglødende kisel og en ti meter stor grafitdåse.

Foto: Uffe Weng/RITZAU SCANPIX

Ingeniører ved det amerikanske universitet Massachussetts Institute of Technology (MIT) barsler i øjeblikket med en ny løsning til lagring af vedvarende energi, som kan vise sig langt billigere og mere effektive end konventionelle lagringsformer. Det skriver MIT News.

Den nye løsning er kraftigt inspireret af termiske solcelleparker, som, ulig dem vi kender i Danmark, reflekterer solens stråler ind i et tårn og opvarmer et medie, typisk salt, til meget høje temperaturer. Nogle gange op mod 500 grader celsius.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs