EnergiWatch

Tonstunge betontog skal gemme på energi i USA

Tyngdekraft og vindmøller skal gøre arbejdet i med at opbevare energi i et nyt energilagringsprojekt Ares i Californien. Selskabet hævder, at den nye måde at gemme energi på kan være både billigere og mere miljøvenlig end selv vandkraft.

Foto: ARES, PR

Det er snart kun fantasien, som sætter grænser for energiingeniørernes søgen på løsninger på verdens problemer med at lagre energi. I den amerikanske delstat Californien er selskabet Ares (Advanced Rail Energy Storage System) ved at afsøge en.

Selskabet er i gang med at bygge en 9,2 km. lang togbane uden for byen Bakersfield, hvor overskudsstrømstrøm fra vindmøller og solceller trækker 300 tons tunge minitog op ad en stigning på i alt 640 meter fra top til bund. Når efterspørgslen begynder at nærme sig produktionen, vil elforsyningen til de små batteritog stoppe, og generatorer vil begynde at omdanne turen ned mod dalen til elektricitet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Otovo henter ny global chef

Det norske solcelleselskab har ansat Pål Hauff Hvattum som chef for globale markeder. Hvattum kommer til Otovo fra en tilsvarende rolle i Adevinta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs