EnergiWatch

Senvion henter betinget aftale om 275 MW i USA

Den tyske mølleproducent har landet en betinget aftale i USA. (Opdateret 15:02)

Foto: Senvion

Den tyske vindmølleproducent Senvion, der konkurrerer med blandt andet danske Vestas, har sat de sidste underskrifter på en betinget aftale om levering og idriftsættelse af møller med en samlet kapacitet på 275 megawatt (MW) i USA.

Der er tale om 58 4,2 MW-møller og ti 3,2 MW-møller fra Senvion, der skal opstilles i det såkaldte TH East Wind Project i Texas, som er ejet af energiselskaberne Taaleri Energia og Northrenew.

Ifølge planen skal vindmølleparken være i drift i 2020, og med i kontrakten er også en 25-årig serviceaftale.

Det er den tredje større ordre på Senvions 4,2 MW-mølle inden for en måned.

"Vi er glade for at samarbejde med Taaleri og Northrenew om TG East Wind Project. Vores 4,2M140-mølle maksimerer udbyttet og skaber langsigtet sikkerhed for forretningscasen til vores kunders investeringer, og vores 25-årige serviceaftale er et bevis for det," siger Lance Marram, der er chef for Senvions aktiviteter i Nordamerika, i en meddelelse.

Efter meddelelsen om aftalen er Senvion-aktien gået frem, men ligger fortsat 2,7 pct. lavere end mandag. Inden nyheden faldt aktien med 3,7 pct.

Vestas-direktør afblæser frygten for fortsat prispres

Vestas-rival gør klar til emission: Vil sætte turbo på væksten

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs