Avis: Borgerlige partier truer store vindprojekter

De økonomiske forudsætninger bag den massive vindudbygning i energiforliget har ændret sig radikalt. Det mener DF og K, der kræver genåbning af aftalen fra 2012, skriver Børsen.
DF og K truer med at spænde ben for den massive udbygning af havmøller. Vindudbygninger er en central del af energiforliget.
DF og K truer med at spænde ben for den massive udbygning af havmøller. Vindudbygninger er en central del af energiforliget.

Præmisserne bag de storstilede havmølle-projekter Kriegers Flak og Horns Rev 3 har ændret sig radikalt siden aftalen om energiforliget blev indgået i 2012. Derfor kræver DF-formand Kristian Thulesen Dahl og De Konservative genforhandling, skriver Børsen.

"Inden man går videre med Kriegers Flak, så mener vi, det er rigtigst, at vi får beregnet, hvor vi er henne, og hvordan vi sikrer, at virksomhederne ikke får så stor en belastning, som de får med det system, vi har nu," siger Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, til Børsen.

DONG afviser tvivl om Kriegers Flak

Solcelle-næse kan skade grøn dansk omstilling 

Han og energiordfører Mike Legarth (K) opfordrer regeringen til at handle hurtigst muligt, så det i god tid inden næste valg kan vurderes om det er bedst at opsige dele af energiforliget. I Venstre er energiordfører Lars Christian Lilleholt klar til nye beregninger, men lægger ikke op til at sprænge forliget.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) er klar til at svare på spørgsmål, men afviser over for Børsen, at de økonomiske forudsætninger har ændret sig mærkbart.

Havvindmølleparkerne Horns Rev 3 (400 MW) og Kriegers Flak (600 MW) er en del af den energiaftale, som alle Folketingets partier undtagen Liberal Alliance indgik i 2012. Efter planen skal de samlet producere energi til omkring en million husstande i 2020.

Både Dansk Folkeparti og De Konservative har tidligere krævet en genåbning af energiforliget. Det skete i forbindelse med forhandlingerne om Vækstplan DK, der blev fremlagt i starten af i år. Dengang var også Venstre ude med krav om at reducere energiafgifterne.

Avis: Borgerlige partier truer energiforliget

Pensiondanmark klar med flere milliarder til havvindmøller

Kriegers Flak: Svenske myndigheder afviser Vattenfall-argumenter 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Læs også