PensionDanmark klar med nye milliarder til havmøller

Trods massive investeringer i de seneste år er det langt fra slut for pensionskæmpen at sende penge mod nye havvindprojekter.
Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad
RITZAU FINANS

PensionDanmark har allerede investeret betydelige midler i havvindmøller. Det stopper dog ikke pensionsselskabet, der i jagten på afkast vil investere endnu mere i branchen.

Det meddeler Pensionsdanmark til Ritzau Finans.

For nuværende har PensionDanmark investeret 6 mia. kr. i infrastrukturprojekter, hvoraf 5,5 mia. kr. er sat i vedvarende energi. Der i blandt den store vindmøllepark ud for Anholt samt vindmølleparker i USA. Der ud over har man givet tilsagn om at investere i USA's første havvindmøllepark Cape Wind.

Multimilliardær bekæmper Mögers vindeventyr i USA 

"PensionDanmark forventer at investere yderligere 12 mia. kr. i infrastruktur over de næste 4-5 år i Nordamerika og Vesteuropa, hvoraf hovedparten vil være i energiproduktions- og energitransmissionsanlæg," skriver PensionDanmark og fortsætter:

"Det kan blandt andet blive i Danmark. Her blev der sidste år indgået et energiforlig, som blandt andet lægger op til, at der skal bygges to nye havmølleparker – Kriegers Flak og Horns Rev III. Der er ikke fundet penge til tiltagene endnu, og derfor kunne pensionskapital være oplagt. Og her kan modellen for Anholt og Nysted havmølleparker f.eks. genbruges."

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Investeringerne i vedvarende energi er planlagt i jagten på afkast affødt af de meget lave obligationsrenter, der har præget markedet det seneste lange stykke tid samt den usikkerhed, markedet for aktier indebærer.

"I det investeringsmiljø er PensionDanmark på jagt efter investeringer, som kan give et godt, stabilt og langsigtet afkast pænt over obligationsrenten men med lavere risiko end aktier. De krav opfylder investeringer i infrastruktur herunder i vedvarende energi. Og det matcher på den måde politikernes og energiselskabernes jagt efter langsigtet kapital til udbygning af energiinfrastrukturen," skriver Pensiondanmark og fortsætter:

"PensionDanmark lægger herudover vægt på, at investeringerne bidrager til den grønne omstilling samt skaber beskæftigelse i Danmark. For eksempel er den første amerikanske havmøllepark planlagt til at blive en tro kopi af Anholt – med produktion i Danmark."

PensionDanmarks prestigeprojekt i amerikansk modvind 

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også