EnergiWatch

Grøn dansk eksport stiger igen

Ifølge ny opgørelse fra Danmarks Statistik gik eksporten af miljøfremmende varer og tjenester frem med næsten 8 pct. sidste år.

Foto: LM Wind Power

Det går tilsyneladende frem for den danske eksport af grønne varer og tjenester. Ifølge en ny opgørelse, Danmarks Statistik har foretaget, steg det samlede salg til udlandet af såkaldte grønne varer og tjenester med 7,9 pct. til 80,9 mia. kr. fra 2016 til 2017. Tilsvarende steg antallet af beskæftigede inden for området med næsten 5.000 til 76.000 årsværk.

Det er især inden for maskinindustrien – der især dækker vindmøller og -komponenter – at der har været en stigning. Her går værdien af eksporten frem med 10,2 pct. til at udgøre 51,3 mia. kr., mens antallet af jobs tilsyneladende stiger endnu mere fra 17.727 til 20.457 årsværk. En stigning på 15,4 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs