EnergiWatch

Regeringen vil give millionløft til energieksporten

Det går for trægt med eksporten af dansk energiteknologi. Nu vil regeringen som en del af udspillet til en ny energiaftale sætte 175 mio. kr. af til at styrke salget i udlandet.

Foto: /ritzau/Mogens Flindt

Eksporten af dansk energiteknologi har været stagnerende de senere år, og derfor ønsker regeringen som en del af sit kommende udspil til en ny energiaftale at give området et løft. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Løftet skal komme i form af 175 mio. kr. over en seksårig periode allerede fra næste år. Det svarer til en årlig styrkelse på 30 mio. kr. Pengene skal blandt andet bruges til at udvide eksportordningen, hvor Danmark allerede samarbejder med Tyskland, Storbritannien og USA. Ordningen skal både forlænges og vokse med to nye lande samt fire energirådgivere.

"Vi ved, at udlandet efterspørger vores kompetencer. Vi har den fordel, at vi allerede er verdensførende, og den position skal vi fastholde og udbygge," siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) til Børsen og henviser til ambitionen om at fordoble eksporten af  dansk energiteknologi i 2030 fra 70 mia. i 2015.

Avisen oplyser, at DI Energi torsdag vil præsentere nye tal for eksporten på torsdag. Her er der "ikke udsigt til nævneværdig fremgang" i forhold til de seneste års stagnation i eksporttallene. I 2016 faldt den samlede energieksport med 1,1 pct. til 83 mia. kr.

Her er hovedpunkterne i regeringens nye støttemodel Regering vil bruge 4,2 milliarder på sol og landvind S: Regeringens planer for havvind er "dybt skuffende" Danmarks største byer går i rette med regeringen: "Giv fjernvarmen mere frihed" 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs