EnergiWatch

Efter børsskandale: Nasdaq polstrer elmarkedet yderligere mod tab

Den nordiske børs opretter et nyt bolværk mod konkurser i elmarkedet. Det sker efter, en norsk handler har mistet cirka en milliard kroner på spekulation i finansielle kontrakter og sendt markedet til tælling.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Nordiske Nasdaq Commodites har besluttet at oprette en ny, midlertidig fond, som skal bruges til at dække tab hos konkursramte elhandlere. Det sker ikke en gang 24 timer efter, at den norske rigmand Einar Aas er gået personligt konkurs for at have spekuleret i el-futures på børsen.

I en markedsmeddelelse forklarer Nasdaq, at man i tillæg til den eksisterende konkurs-fond vil oprette en stødpude på 200 mio. svenske kroner svarende til cirka 140 mio. danske kroner. Børsen oplyser, at det er børsens underdivision Nasdaq Clearing, som skal betale for at fylde fonden med penge. Det oplyses også, at den nye fond skal udnyttes, før de eksisterende midler bliver brugt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs