EnergiWatch

Alternativet vil bruge 20 milliarder på grøn omstilling om året

En straksbeskatning af pensionsmidler skal give 20 mia. kr. om året til den grønne omstilling, hvis det står til Alternativet.

Foto: /ritzau/Anders Rye Skjoldjensen

Hvis Alternativet trækker sig sejrrigt ud af det næste valg, så skal der årligt bruges 20 mia. kr. på den grønne omstilling i de næste fire år.

Det skriver Børsen.

Det fremgår af partiets fireårig plan, der ifølge partiet koster 236 mia. kr., hvor man har anvist finansiering for 243 mia. kr. Heraf stammer 80 mia. kr. fra en straksbeskatning af danskernes pensionsindbetalinger på indbetalingstidspunktet, i stedet for som vanligt først ved udbetaling.

"Ved at fremrykke pensionsbeskatningen og bruge hele provenuet på 20 mia. kr. om året til den grønne omstilling i fire år, kan vi investere i fremtiden nu, og det er det, der skal til. Det kan lade sig gøre, og vismændene har selv sagt, da vi havde dårligere likviditet end nu, at det kan lade sig gøre. Det smukke i det her er, at vi netop bruger fremtidens penge til at investere i den," siger partiets finansordfører Josephine Fock.

Til avisen fortæller Michael Svarer, der er økonomisk overvismand og professor i økonomi ved Aarhus Universitet, at han advarer mod at gøre det, og at man ikke bare kan bruge vismændenes beregninger som carte blanche til at øge de offentlige udgifter med 20 mia. kr. om året.

Elbæk: Ny klimarapport er et wake up-call for politikerne

Rød blok: Klimakamp med regering fortsætter til efteråret 

Mere fra EnergiWatch

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs